Zijn alle daken geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Echter zijn er een aantal daken die niet of minder geschikt zijn, om zonnepanelen op te plaatsen.

● Rieten daken
● Platte daken met sedum
● Schuine daken met golfplaten, bitumen of mastiek
● Leien, PVC, fels en damwand daken
● Daken met zachte isolatie
● Daken die asbest bevatten en in slechte staat zijn

Zonnepanelen acties

Duurzame energie voor iedereen

Pavento Solar is van mening dat het zelf opwekken van duurzame energie voor iedereen een mogelijkheid zou moeten zijn.
Om die reden hebben we actiepakketten samengesteld om u als consument te laten zien dat er diverse mogelijkheden zijn en dat de kosten voor een effectieve zonnepanelen installatie misschien minder hoog zijn dan u in de eerste instantie zou denken.

Actiepakket PREMIUM

4.900,-

Verwachte opbrengst p/j
3.480 kWh
Kosten 3.480 kWh leverancier
€ 1.252,80*
Kosten complete installatie
€ 4.900,00*
Terugverdientijd (4.900 / 1.252,80)
3,9 jaar

Bij 10 zonnepanelen € 5.900,-
Bij 12 zonnepanelen € 6.690,-

* Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op het huidige energietarief van € 0,36 per kWh bij een nieuw of variabel energiecontract. Deze bestaat uit het leveringstarief, energiebelasting, opslag duurzame energie en BTW. Sinds 1 januari is er geen BTW meer van toepassing op zonnepaneleninstallatie’s bedoeld voor woningen of bijgebouwen. Voor bedrijven/niet particulier dient de BTW nog wel in rekening te worden gebracht.

Enphase Micro omvormers

Het kiezen van een omvormer technologie is de belangrijkste beslissing die u moet nemen bij de overstap naar zonne-energie. Enphase micro omvormers bieden de meest geavanceerde omvormer technologie beschikbaar. Dit betekent hogere productie, betere betrouwbaarheid en ongeëvenaarde intelligentie.
De zonnepanelen absorberen zonlicht in de vorm van gelijkstroom elektriciteit (DC). De micro omvormer gemonteerd onder elk zonnepaneel, zet de gelijkstroom elektriciteit om in wisselstroom (AC) voor het gebruik in uw woning.

De nieuwe Enphase IQ7+ micro-omvormer is volledig ingericht op een slim energienet. De Enphase IQ7+ kan op afstand worden geupdate om aan de eisen van de ontwikkelingen van het elektriciteitsnet te voldoen en is geschikt voor 60 en 72 cel zonnepanelen.

micro inverter
pavento solar groene energie

Voorbeeld berekening

Stel u laat 8 zonnepanelen van 370 Wp installeren. De kosten voor dit PV systeem bedragen € 3.590,-. Met 370 Wp (Wattpiek) is de verwachte opbrengst ca. 2.960 kWh per jaar.
En met een energietarief vanaf € 0,36 per kWh bij uw energieleverancier levert dit een jaarlijkse besparing op van € 1.065,60 en worden de zonnepanelen in dit voorbeeld in ca. 3,4 jaar terugverdient. Houdt er rekening mee dat de opbrengst van zonnepanelen in de loop van de levensduur iets afneemt.
Wij rekenen graag het aantal zonnepanelen uit wat past bij uw verbruik.

Eerlijk advies

De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering. We informeren u graag over de mogelijkheden voor uw woning.

Inzicht via app

Na de installatie heeft u direct inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen via de meegeleverde app van de omvormer.

Webshop

Complete pakketten, zonnepanelen, omvormers en installatie materiaal. Pavento heeft alles wat u nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Dak-check

Weet u niet zeker of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe de Dak-check en wij informeren u of uw dak geschikt is.

Winkelwagen
0
Scroll naar boven